Neem contact op

HTML-attribuut

INOMA

Een HTML-attribuut is een eigenschap die aan een HTML-element wordt toegevoegd om extra informatie te specificeren, het gedrag ervan aan te passen of om stijl en presentatie toe te passen. HTML-attributen worden gebruikt om elementen van inhoud te voorzien, zoals tekst, afbeeldingen, links, et cetera. Ze kunnen worden toegevoegd binnen het beginnende tag van een HTML-element.

HTML-attributen bestaan uit een naam en een waarde, die worden gescheiden door een gelijkteken (“=”). De waarde van een attribuut wordt meestal geplaatst tussen dubbele aanhalingstekens (“) om duidelijkheid te geven.

Hier is een voorbeeld van een HTML-element met enkele attributen:

<img src=”voorbeeld.jpg” alt=”Een voorbeeldafbeelding” width=”300″ height=”200″>

In dit voorbeeld heeft de <img>- tag drie attributen:

  1. SRC: Geeft het bronbestand aan voor de afbeelding die moet worden weergegeven.
  2. Alt: Specificeert een alternatieve tekst die wordt weergegeven als de afbeelding niet kan worden geladen of als de gebruiker hulp heeft voor schermlezing.
  3. Width en Height: Bepalen de breedte en hoogte van de afbeelding, waardoor de ruimte voor de afbeelding in de lay-out wordt gereserveerd voordat de afbeelding wordt geladen.

HTML-attributen variëren afhankelijk van het type element en kunnen worden gebruikt om een breed scala aan functionaliteiten en stijlen aan HTML-pagina’s toe te voegen.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Team foto