Algoritme

Wat is een algoritme?

In marketing wordt de term algoritme gebruikt om een soort slimme reeks stappen of regels te beschrijven die computers helpen om taken automatisch uit te voeren. Stel je voor dat je een robotvriend hebt die je helpt met je huiswerk. Deze robotvriend volgt een set instructies om te begrijpen wat je nodig hebt en geeft je dan de juiste antwoorden.

Op dezelfde manier gebruiken bedrijven in marketing algoritmes om hen te helpen bij het nemen van beslissingen over hoe ze producten of services aan mensen kunnen laten zien. Deze algoritmes kunnen bijvoorbeeld leren welke soorten producten iemand leuk vindt door te kijken naar hun eerdere aankopen of online activiteiten.

Stel je voor dat je online gaat winkelen voor nieuwe schoenen. Het marketingalgoritme zal kijken naar welke schoenen je eerder hebt bekeken of gekocht. Het gebruikt deze informatie om te raden welke andere schoenen je misschien leuk zou vinden. Dus, als je vaak sneakers bekijkt, zal het algoritme je waarschijnlijk meer sneakers laten zien dan bijvoorbeeld hakken.

In eenvoudige bewoordingen is een marketingalgoritme als een slimme assistent die probeert te begrijpen wat je wilt, zodat het bedrijven kan helpen je beter te laten zien wat je leuk vindt. Het is alsof het een vriend is die je goed kent en je suggesties doet op basis van wat hij weet dat je leuk vindt.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.