Neem contact op

Klikfraude

INOMA

Wat is klikfraude?

Andere benamingen: click fraud, clickfraude

Klikfraude is een term waarmee we aanduiden dat er door een derde partij op internetadvertenties geklikt wordt, om zo de adverteerder armer te maken en zichzelf rijker. Deze advertenties werken met een pay-per-clickmodel en worden met name in verband gebracht met het Googles adsence/ adwords systeem.

Het pay-per-clickmodel werd voor het eerst toegepast in 1997. Het is een manier van adverteren waarbij een website ruimte aanbiedt voor een advertentie met klikbare link. De websites waar de advertenties worden geplaatst krijgen een kleine vergoeding voor elke keer dat een bezoeker op deze link klikt. Dit is de voornaamste reden dat hiermee gefraudeerd wordt.

Klikfraude wordt door de adverteerder gebruikt om inkomsten te genereren. Dit frauderen kan gebeuren door handmatig de links te blijven klikken, maar het kan ook door middel van een geautomatiseerd systeem gebeuren. Een duidelijke indicatie van klikfraude is een enorm hoog aantal kliks via hetzelfde ip-adres. Er wordt een strijd geleverd tegen deze vorm van fraude. Zo hanteert Google een beleid om klikfraude tegen te gaan.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team