Neem contact op

Webbrowser

INOMA

Een webbrowser, ook wel bekend als internetbrowser, is een softwaretoepassing die wordt gebruikt om webpagina’s en andere online inhoud op het internet te bekijken. Het stelt gebruikers in staat om verschillende soorten digitale content te verkennen, zoals webpagina’s, afbeeldingen, video’s, documenten en meer, die op servers over de hele wereld worden gehost.

Enkele van de bekendste webbrowsers zijn:

  1. Google Chrome: Ontwikkeld door Google, is Chrome momenteel een van de meest gebruikte webbrowsers ter wereld vanwege zijn snelheid en gebruiksgemak.
  2. Mozilla Firefox: Een open-source webbrowser die bekend staat om zijn flexibiliteit, uitbreidbaarheid en privacyfuncties.
  3. Microsoft Edge: Voorheen Internet Explorer, Edge is de standaardbrowser van Microsoft Windows 10 en biedt integratie met andere Microsoft-services.
  4. Apple Safari: Safari is de standaard webbrowser op Apple-apparaten, zoals Macs, iPhones en iPads.
  5. Opera: Opera is een alternatieve webbrowser die wordt gewaardeerd om zijn snelheid en energiezuinigheid.

Webbrowsers werken door HTTP- of HTTPS-verzoeken naar webpagina’s of online bronnen te sturen en de ontvangen gegevens vervolgens te interpreteren en weer te geven in een leesbare vorm. Ze ondersteunen functies zoals het openen van meerdere tabbladen, bladwijzers (bookmarks), zoeken in de adresbalk, het bekijken van geschiedenis en het opslaan van wachtwoorden.

Gebruikers kunnen webbrowsers gebruiken om toegang te krijgen tot websites, online winkels, sociale media-platforms, e-maildiensten, zoekmachines en andere online bronnen. Door simpelweg een URL (Uniform Resource Locator) in te voeren in de adresbalk van een webbrowser, kunnen gebruikers snel toegang krijgen tot specifieke webpagina’s en de enorme hoeveelheid informatie en diensten die op het internet beschikbaar zijn.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Online branding en zichtbaarheid INOMA