Laadtijd website

INOMA

Wat wordt er bedoeld met laadtijd van een website?

Andere benaming: laadsnelheid

De laadtijd van een website is de tijd waarin een webpagina volledig geladen en zichtbaar is. De maximale laadtijd van een website moet twee seconden zijn, alles daarboven wordt als te traag bestempeld.

Laadtijd wordt door een aantal verschillende onderdelen bepaald. Voorbeelden hiervan zijn een geschikte host, browser caching, HTTP-verzoeken, de grootte van bestanden en afbeeldingen en het laden van CSS- en JavaScript-bestanden. Door dit en nog een aantal andere taken te optimaliseren zal de laadtijd korter worden.

Een kortere laadtijd is niet alleen voor het gebruikersgemak van belang. Een hogere positie in de zoekmachine kan beïnvloed worden door een snelle laadsnelheid. Zoekmachines zijn dol op websites die snel inladen en kijken dus naar de laadsnelheid van een website.

Naast de zoekmachine is laadsnelheid ook belangrijk voor een fijne gebruikerservaring, de internetgebruiker wordt steeds ongeduldiger en wordt bevredigd met een website die snel werkt.

Laadtijd bepaalt dus je vindbaarheid binnen een zoekmachine en of bezoekers op je website blijven of naar je website terugkeren. Als beide in orde is zal de kans op een verkoop vergroten.