Neem contact op

Bannerpositie

INOMA

Wat is een bannerpositie?

Een bannerpositie in marketing verwijst naar de locatie op een website of mobiele app waar advertentiebanners worden weergegeven. Deze positie is cruciaal voor adverteerders omdat het de zichtbaarheid en effectiviteit van hun advertenties beïnvloedt. Stel je voor dat je een online nieuwswebsite bezoekt om het laatste nieuws te lezen. Terwijl je door de pagina scrolt, zie je verschillende banners die tussen de nieuwsartikelen zijn geplaatst. Deze banners kunnen bovenaan de pagina, aan de zijkant of zelfs in het midden verschijnen, afhankelijk van de lay-out van de website.

Het kiezen van de juiste bannerpositie is essentieel voor adverteerders omdat het de kans vergroot dat hun advertenties worden gezien door de doelgroep. Bijvoorbeeld, als een advertentie voor sportartikelen wordt geplaatst op een website die populair is bij sportliefhebbers, zoals een sportnieuwssite of een fitnessblog, zal de banner meer kans hebben om gezien te worden door mensen die geïnteresseerd zijn in het product. Aan de andere kant, als dezelfde advertentie wordt geplaatst op een website die voornamelijk wordt bezocht door mensen die geïnteresseerd zijn in koken, zal de kans kleiner zijn dat de advertentie opvalt en effectief is.

Banners kunnen op verschillende manieren worden gepositioneerd op een website of mobiele app, waaronder:

Header: Banners die bovenaan de pagina verschijnen, meestal direct onder de navigatiebalk.
Sidebar: Banners die aan de zijkant van de pagina worden geplaatst.
Tussen content: Banners die tussen de inhoud van een pagina worden geplaatst.

Het selecteren van de juiste bannerpositie hangt af van verschillende factoren, waaronder het doel van de advertentie, de doelgroep en de lay-out van de website. Door de banner op de juiste positie te plaatsen, kunnen adverteerders hun kansen vergroten om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hun boodschap effectief over te brengen.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team