Neem contact op

Bedrijfskolom

INOMA

Wat betekent het als we het hebben over een bedrijfskolom?

Een bedrijfskolom, ook wel bekend als de waardeketen, is een concept dat wordt gebruikt om de verschillende stappen of processen te beschrijven die een product of dienst ondergaat voordat het bij de consument terechtkomt. Het omvat alle betrokken partijen, van de oorsprong van de grondstoffen tot aan de uiteindelijke verkoop aan de consument.

Stel je voor dat je een chocoladereep wilt kopen. Voordat de chocoladereep in de winkel ligt en je hem kunt kopen, heeft hij een hele reis afgelegd door de bedrijfskolom. Laten we eens kijken naar de verschillende stappen in deze reis:

Grondstoffen: De eerste stap in de bedrijfskolom is het verkrijgen van de grondstoffen die nodig zijn om de chocoladereep te maken. Dit kunnen cacaobonen zijn die worden verbouwd op een boerderij, suiker, melk en andere ingrediënten.

Productie: Nadat de grondstoffen zijn verzameld, worden ze verwerkt tot chocolade in een fabriek. De cacaobonen worden gebrand, gemalen en gemengd met andere ingrediënten om de chocolade te maken. Daarna wordt de chocolade in vormen gegoten en afgekoeld om de chocoladerepen te vormen.

Distributie: Na de productie worden de chocoladerepen naar distributiecentra gebracht, waar ze worden opgeslagen voordat ze naar winkels worden verzonden. Grote vrachtwagens of andere transportmiddelen worden gebruikt om de chocoladerepen naar verschillende locaties te brengen.

Verkoop: Uiteindelijk komen de chocoladerepen aan in de winkels, waar consumenten ze kunnen kopen. De chocoladerepen worden gepresenteerd in schappen of displays, klaar voor aankoop door de consument.

De bedrijfskolom laat zien hoe verschillende stappen en partijen samenwerken om een product vanaf de grondstoffen tot aan de consument te brengen. Het begrijpen van de bedrijfskolom is belangrijk omdat het bedrijven helpt om hun processen te optimaliseren en efficiënter te worden in het leveren van producten aan consumenten.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team