Assortiment

Wat is een assortiment?

Een assortiment is aanbod aan producten of diensten die een winkel of bedrijf aanbiedt aan haar klanten. Het omvat alle verschillende opties en keuzes die beschikbaar zijn binnen een bepaalde categorie of productlijn.

Een voorbeeld hiervan is een supermarkt. Als je door de gangpaden van een supermarkt loopt, zie je een breed scala aan producten, zoals groenten en fruit, zuivelproducten, vleeswaren, ontbijtgranen, snacks en schoonmaakmiddelen. Elk van deze categorieën vormt een deel van het assortiment van de supermarkt. Het assortiment van een supermarkt omvat dus alle verschillende producten die beschikbaar zijn voor klanten om te kopen.

Het is belangrijk voor winkels en bedrijven om hun assortiment zorgvuldig te plannen en te beheren om ervoor te zorgen dat ze aan de behoeften van hun klanten voldoen en concurrerend blijven in de markt. Door een goed samengesteld assortiment kunnen winkels klanten aantrekken, hun tevredenheid vergroten en hun omzet verhogen.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.