Neem contact op

Arbitrage

INOMA

Wat is arbitrage?

Arbitrage is een proces waarbij een persoon of een bedrijf profiteert van prijsverschillen tussen twee of meer markten. Dit kan plaatsvinden wanneer hetzelfde product of dezelfde dienst in verschillende markten wordt verkocht tegen verschillende prijzen, en de persoon of het bedrijf deze prijsverschillen benut om winst te maken.

Een voorbeeld van arbitrage in marketing is wanneer een persoon of een bedrijf advertentieruimte inkoopt voor een lage prijs en deze vervolgens doorverkoopt voor een hogere prijs. Stel je voor dat je merkt dat advertenties op een bepaald platform of in een bepaalde regio goedkoop kunnen worden ingekocht, maar dat er veel vraag is naar advertenties op datzelfde platform of in diezelfde regio.

Je zou dan advertentieruimte kunnen inkopen voor een lage prijs en deze vervolgens doorverkopen aan adverteerders die bereid zijn meer te betalen om hun boodschap aan een specifiek publiek te tonen. Op deze manier maak je winst door slim gebruik te maken van het prijsverschil tussen vraag en aanbod.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team