Neem contact op

WordPress

INOMA

WordPress is een populair en veelgebruikt website contentmanagementsysteem (CMS) dat oorspronkelijk is ontworpen als een platform voor het maken en beheren van blogs. In de loop der jaren is het echter uitgegroeid tot een veelzijdig CMS dat wordt gebruikt voor het bouwen van allerlei soorten websites, van eenvoudige blogs tot complexe webshops en bedrijfswebsites.

Enkele kenmerken van WordPress zijn:

  1. Open-source: WordPress is een gratis en open-source platform. Dit betekent dat iedereen de broncode van het systeem kan bekijken, aanpassen en distribueren volgens de licentievoorwaarden.
  2. Eenvoudig te gebruiken: WordPress biedt een intuïtieve gebruikersinterface waarmee gebruikers zonder technische kennis eenvoudig inhoud kunnen maken, bewerken en publiceren.
  3. Uitgebreide thema’s en plugins: Er zijn duizenden gratis en premium thema’s en plugins beschikbaar om het uiterlijk en de functionaliteit van een WordPress-website aan te passen en uit te breiden.
  4. Grote community: WordPress heeft een grote en actieve gebruikersgemeenschap die regelmatig bijdraagt aan de ontwikkeling, het onderhoud en de ondersteuning van het platform.
  5. SEO-vriendelijk: WordPress is van nature zoekmachinevriendelijk en biedt verschillende tools en plugins om de SEO (zoekmachineoptimalisatie) van een website te verbeteren.
  6. Schaalbaar: Vanwege de flexibiliteit en aanpasbaarheid kan WordPress worden gebruikt voor zowel kleine persoonlijke blogs als grote bedrijfswebsites met veel verkeer.

WordPress heeft twee verschillende platforms: WordPress.com en WordPress.org. WordPress.com is een gehoste oplossing waar gebruikers een website kunnen maken op het WordPress-platform zonder zelf hosting of domeinnaam te beheren. WordPress.org is de website waar je de volledige WordPress-software kunt downloaden om op je eigen server te installeren, waardoor je meer controle en aanpassingsmogelijkheden hebt.

WordPress wordt wereldwijd gebruikt door miljoenen websites en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het democratiseren van het publiceren en het bouwen van websites voor mensen van alle achtergronden en niveaus van technische kennis.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Team foto