Neem contact op

Taxonomie

INOMA

Wat is Taxonomie?

In de context van marketing verwijst een taxonomie naar een systematische classificatiemethode die wordt gebruikt om producten, diensten of concepten te organiseren en te categoriseren. Het doel van een taxonomie is om een gestructureerd en begrijpelijk framework te bieden waarmee informatie gemakkelijk kan worden geordend en gevonden.

Bijvoorbeeld, in de e-commerce sector kan een online winkel gebruikmaken van een taxonomie om producten te categoriseren en te presenteren aan klanten op een website. Dit kan resulteren in een hiërarchie van categorieën en subcategorieën, zoals kleding > heren > shirts > polo’s. Door deze gestructureerde aanpak kunnen klanten efficiënt navigeren door het assortiment en snel vinden wat ze zoeken.

Een taxonomie wordt ook vaak toegepast in content marketing, waarbij onderwerpen worden georganiseerd in verschillende categorieën of thema’s. Dit stelt marketeers in staat om gerichte content te creëren en te presenteren aan specifieke doelgroepen, wat de relevantie en effectiviteit van de communicatie verhoogt.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team