Neem contact op

Subdomein

INOMA

Een subdomein is een onderverdeling van een hoofddomein in het Domain Name System (DNS). Het wordt vaak gebruikt om specifieke secties, subcategorieën of aparte services van een website te onderscheiden en te organiseren. Subdomeinen worden voorafgegaan door een voorvoegsel dat doorgaans een woord of een term is, gevolgd door een punt en het hoofddomein.

Hier is een voorbeeld van een subdomein:

Voorbeeld: “blog.example.com”

In dit voorbeeld is “blog” het subdomein, en “example.com” is het hoofddomein.

Subdomeinen worden vaak gebruikt om verschillende doeleinden te dienen, zoals:

  1. Organisatie: Bedrijven en organisaties kunnen subdomeinen gebruiken om verschillende afdelingen, teams of services te onderscheiden. Bijvoorbeeld: “sales.example.com” en “support.example.com”.
  2. Categorisatie: Websites met veel inhoud kunnen subdomeinen gebruiken om inhoud te categoriseren. Bijvoorbeeld: “news.example.com” voor nieuwsberichten en “products.example.com” voor productpagina’s.
  3. Taal of regio: Websites met internationaal publiek kunnen subdomeinen gebruiken om inhoud aan te bieden in verschillende talen of specifieke regio’s. Bijvoorbeeld: “en.example.com” voor Engelse inhoud en “es.example.com” voor Spaanse inhoud.
  4. Speciale services: Subdomeinen kunnen worden gebruikt om speciale services aan te bieden, zoals “mail.example.com” voor e-mail of “login.example.com” voor inlogpagina’s.

Het gebruik van subdomeinen helpt om de structuur en organisatie van een website te verbeteren en helpt gebruikers om gemakkelijker door de inhoud te navigeren. Elk subdomein kan zijn eigen specifieke inhoud, functionaliteit of diensten hebben en kan vaak afzonderlijk worden beheerd. Het is belangrijk op te merken dat subdomeinen als aparte entiteiten worden beschouwd, dus een subdomein heeft een eigen DNS-record en kan worden gehost op een ander serveradres dan het hoofddomein.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team