Speed Index

Speed Index is een van de Core Web Vitals die wordt gebruikt om de laadsnelheid van een webpagina te meten. Het is een metric die de algehele visuele snelheid van het laden van een pagina kwantificeert.

De Speed Index meet hoe snel de inhoud van een webpagina zichtbaar wordt voor gebruikers tijdens het laden. Het houdt rekening met de tijd die nodig is om de verschillende elementen op de pagina weer te geven en hoe snel deze elementen geleidelijk worden opgebouwd om een volledige en bruikbare weergave te creëren. Met andere woorden, de Speed Index geeft aan hoe snel de gebruiker een visuele representatie van de webpagina te zien krijgt.

Een lagere Speed Index duidt op een snellere laadsnelheid en een vlottere visuele ervaring voor gebruikers. Een hogere Speed Index betekent daarentegen dat gebruikers langer moeten wachten voordat de pagina bruikbaar is en volledig wordt weergegeven.

Om de Speed Index te verbeteren, kunnen webontwikkelaars verschillende optimalisatietechnieken toepassen, zoals het verkleinen van afbeeldingen, het optimaliseren van de volgorde van laden van bronnen en het minimaliseren van het gebruik van renderblokkerende bronnen.

Speed Index wordt gemeten met behulp van tools zoals Google’s PageSpeed Insights of Lighthouse, die inzicht geven in de laadprestaties van een webpagina en suggesties bieden om de Speed Index te optimaliseren voor een betere gebruikerservaring.

Naast Speed Index is het ook goed om te kijken naar First Contentful Paint, Total Blocking Time, Largest Contentful Paint en Cumulative Layout Shift.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.