Neem contact op

Python

INOMA

Python is een krachtige, veelzijdige en hoog-niveau programmeertaal die werd gemaakt door Guido van Rossum en voor het eerst werd uitgebracht in 1991. Het is ontworpen om leesbaarheid en eenvoud te bevorderen en is daarom zeer geschikt voor beginners in de programmeerwereld. Python heeft een duidelijke en expressieve syntaxis, wat betekent dat het gemakkelijk is om Python-code te begrijpen en te schrijven.

Enkele kenmerken van Python zijn onder andere:

  1. Eenvoudig te leren: Python is een uitstekende programmeertaal voor beginners vanwege de eenvoudige syntaxis en leesbaarheid.
  2. Diverse toepassingen: Python wordt veel gebruikt in webontwikkeling, data-analyse, machine learning, automatisering, wetenschappelijk rekenen, game-ontwikkeling en meer.
  3. Grote gemeenschap: Python heeft een enorme gemeenschap van ontwikkelaars over de hele wereld, wat betekent dat er tal van bibliotheken en frameworks beschikbaar zijn om verschillende taken te vergemakkelijken.
  4. Multi-platform: Python is beschikbaar op verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux.
  5. Interpreter: Python is een geïnterpreteerde taal, wat betekent dat je de code regel voor regel kunt uitvoeren zonder dat je een compilatieproces nodig hebt.
  6. Dynamisch getypeerd: In Python hoeft u geen variabelen van tevoren te declareren, omdat het een dynamisch getypeerde taal is. De variabelen krijgen automatisch het juiste type toegewezen op basis van de toegewezen waarde.

Python heeft een enorme standaardbibliotheek met ingebouwde modules en pakketten, waardoor het gemakkelijk is om een breed scala aan taken uit te voeren zonder extra code te hoeven schrijven. Daarnaast zijn er ook talloze externe bibliotheken beschikbaar, zoals NumPy, Pandas, TensorFlow, Django en Flask, die Python geschikt maken voor complexere toepassingen zoals data-analyse, kunstmatige intelligentie en webontwikkeling.

Door zijn populariteit, eenvoud en veelzijdigheid is Python een van de meest geliefde programmeertalen en wordt het vaak gebruikt door zowel beginners als ervaren ontwikkelaars.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team