Neem contact op

Largest Contentful Paint (LCP)

INOMA

Largest Contentful Paint (LCP) is een gebruikerservaring metric die wordt gebruikt om de laadsnelheid van een webpagina te meten. Het is ook een van de Core Web Vitals, een set van statistieken die website-eigenaren en ontwikkelaars helpen begrijpen hoe goed hun pagina’s presteren voor echte gebruikers.

LCP meet de tijd die het kost om het grootste zichtbare element op het scherm van een webpagina volledig te laden en weer te geven. Dit element kan een afbeelding, een video of een ander soort inhoud zijn dat als het belangrijkste element van de pagina wordt beschouwd. Een snelle LCP betekent dat het grootste contentblok op de pagina snel verschijnt, wat een positieve impact heeft op de gebruikerservaring.

Een trage LCP daarentegen kan ertoe leiden dat gebruikers langer moeten wachten voordat het belangrijkste inhoudselement wordt weergegeven, wat kan leiden tot frustratie en een lagere betrokkenheid op de website.

Om LCP te verbeteren, moeten webontwikkelaars zich richten op het optimaliseren van afbeeldingen en video’s, het verminderen van serverresponstijden en het gebruik van caching-technieken om ervoor te zorgen dat het grootste contentblok zo snel mogelijk wordt geladen.

LCP wordt gemeten met behulp van tools zoals Google’s PageSpeed Insights of Lighthouse, die inzicht geven in de laadprestaties van een webpagina en suggesties bieden om de Largest Contentful Paint te optimaliseren voor een betere gebruikerservaring.

Naast Largest Contentful Paint is het ook goed om te kijken naar First Contentful Paint, Total Blocking Time, Cumulative Layout Shift en Speed Index.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Online branding en zichtbaarheid INOMA