Neem contact op

Gutenberg

INOMA

Gutenberg is een WordPress-editor die sinds WordPress versie 5.0 in de kern van het contentmanagementsysteem is opgenomen. Het is vernoemd naar Johannes Gutenberg, de uitvinder van de boekdrukkunst met beweegbare metalen letters, die een revolutionaire impact had op het verspreiden van kennis en informatie.

Gutenberg vervangt de klassieke WordPress-editor en introduceert een blokgebaseerde aanpak voor het creëren en beheren van content. In plaats van het werken met een enkel tekstvak, kunnen gebruikers nu hun inhoud opdelen in afzonderlijke blokken, elk met zijn eigen functie en opmaakopties. Deze blokken kunnen tekst, afbeeldingen, video’s, citaten, knoppen, galerijen en nog veel meer bevatten.

Het doel van Gutenberg is om de gebruikerservaring te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers om visueel aantrekkelijke en geavanceerde lay-outs te maken zonder dat er extra plug-ins of code nodig zijn. Met Gutenberg kunnen gebruikers hun inhoud op een intuïtieve en flexibele manier ordenen en aanpassen.

Gutenberg heeft sinds de lancering enkele updates en verbeteringen ondergaan en blijft zich ontwikkelen. Het heeft de manier waarop content wordt gecreëerd en bewerkt in WordPress aanzienlijk veranderd en is een belangrijk onderdeel geworden van de WordPress-ervaring.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Online branding en zichtbaarheid INOMA