Gutenberg

Gutenberg is een WordPress-editor die sinds WordPress versie 5.0 in de kern van het contentmanagementsysteem is opgenomen. Het is vernoemd naar Johannes Gutenberg, de uitvinder van de boekdrukkunst met beweegbare metalen letters, die een revolutionaire impact had op het verspreiden van kennis en informatie.

Gutenberg vervangt de klassieke WordPress-editor en introduceert een blokgebaseerde aanpak voor het creëren en beheren van content. In plaats van het werken met een enkel tekstvak, kunnen gebruikers nu hun inhoud opdelen in afzonderlijke blokken, elk met zijn eigen functie en opmaakopties. Deze blokken kunnen tekst, afbeeldingen, video’s, citaten, knoppen, galerijen en nog veel meer bevatten.

Het doel van Gutenberg is om de gebruikerservaring te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers om visueel aantrekkelijke en geavanceerde lay-outs te maken zonder dat er extra plug-ins of code nodig zijn. Met Gutenberg kunnen gebruikers hun inhoud op een intuïtieve en flexibele manier ordenen en aanpassen.

Gutenberg heeft sinds de lancering enkele updates en verbeteringen ondergaan en blijft zich ontwikkelen. Het heeft de manier waarop content wordt gecreëerd en bewerkt in WordPress aanzienlijk veranderd en is een belangrijk onderdeel geworden van de WordPress-ervaring.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.