Graphical user interface

INOMA

Wat is een Graphical user interface?

Andere benaming: GUI, grafische gebruiksomgeving

Een graphical user interface, of grafische gebruikersomgeving, maakt het voor een gebruiker mogelijk een interactie te hebben met een systeem, in dit geval een computer. Een voorbeeld van zo’n grafische gebruiksomgeving is Windows van Microsoft en Macintosh van Apple. Deze software zorgt ervoor dat er met de computer gecommuniceerd kan worden door het gebruik van symbolen en aanwijsapparatuur zoals een muis.