Neem contact op

Content Management Systeem (CMS)

INOMA

CMS staat voor Content Management System, wat in het Nederlands ‘systeem voor contentbeheer’ betekent. Een CMS is een softwaretoepassing die wordt gebruikt om digitale content te maken, te bewerken, te organiseren en te beheren op websites, blogs en andere online platforms.

Met een CMS kunnen gebruikers zonder technische kennis gemakkelijk webpagina’s maken en bijwerken, content zoals tekst, afbeeldingen, video’s en andere media toevoegen, en de structuur en vormgeving van een website beheren. Het stelt meerdere gebruikers in staat om samen te werken aan het beheer van de inhoud van een website.

Enkele belangrijke kenmerken van een CMS zijn:

  1. Content creatie en bewerking: Gebruikers kunnen nieuwe content maken en bestaande content bewerken met behulp van een intuïtieve interface, vergelijkbaar met het bewerken van een tekstverwerker.
  2. Contentorganisatie: Het CMS biedt een gestructureerde manier om content te organiseren, zoals het gebruik van categorieën, tags en hiërarchieën.
  3. Gebruikersbeheer: Het CMS maakt het mogelijk om meerdere gebruikers met verschillende rechten en rollen toe te voegen, zodat er controle is over wie toegang heeft tot bepaalde functies.
  4. Publicatie en planning: Gebruikers kunnen content plannen en inplannen om op specifieke tijden te worden gepubliceerd, waardoor ze vooraf kunnen werken aan contentplanning.
  5. Thema’s en sjablonen: CMS-systemen bieden thema’s en sjablonen waarmee de vormgeving en het uiterlijk van de website kunnen worden aangepast zonder dat er technische kennis nodig is.
  6. Uitbreidbaarheid: Veel CMS-systemen bieden de mogelijkheid om functionaliteit uit te breiden met behulp van plug-ins, extensies of modules.

Bekende voorbeelden van CMS-systemen zijn WordPress, Joomla, Drupal, Magento en Shopify. Deze systemen worden veel gebruikt voor websites, blogs, e-commerce winkels en andere online toepassingen, omdat ze het beheer en onderhoud van de inhoud vereenvoudigen en efficiënter maken.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team