Content Management Systeem (CMS)

CMS staat voor Content Management System, wat in het Nederlands ‘systeem voor contentbeheer’ betekent. Een CMS is een softwaretoepassing die wordt gebruikt om digitale content te maken, te bewerken, te organiseren en te beheren op websites, blogs en andere online platforms.

Met een CMS kunnen gebruikers zonder technische kennis gemakkelijk webpagina’s maken en bijwerken, content zoals tekst, afbeeldingen, video’s en andere media toevoegen, en de structuur en vormgeving van een website beheren. Het stelt meerdere gebruikers in staat om samen te werken aan het beheer van de inhoud van een website.

Enkele belangrijke kenmerken van een CMS zijn:

  1. Content creatie en bewerking: Gebruikers kunnen nieuwe content maken en bestaande content bewerken met behulp van een intuïtieve interface, vergelijkbaar met het bewerken van een tekstverwerker.
  2. Contentorganisatie: Het CMS biedt een gestructureerde manier om content te organiseren, zoals het gebruik van categorieën, tags en hiërarchieën.
  3. Gebruikersbeheer: Het CMS maakt het mogelijk om meerdere gebruikers met verschillende rechten en rollen toe te voegen, zodat er controle is over wie toegang heeft tot bepaalde functies.
  4. Publicatie en planning: Gebruikers kunnen content plannen en inplannen om op specifieke tijden te worden gepubliceerd, waardoor ze vooraf kunnen werken aan contentplanning.
  5. Thema’s en sjablonen: CMS-systemen bieden thema’s en sjablonen waarmee de vormgeving en het uiterlijk van de website kunnen worden aangepast zonder dat er technische kennis nodig is.
  6. Uitbreidbaarheid: Veel CMS-systemen bieden de mogelijkheid om functionaliteit uit te breiden met behulp van plug-ins, extensies of modules.

Bekende voorbeelden van CMS-systemen zijn WordPress, Joomla, Drupal, Magento en Shopify. Deze systemen worden veel gebruikt voor websites, blogs, e-commerce winkels en andere online toepassingen, omdat ze het beheer en onderhoud van de inhoud vereenvoudigen en efficiënter maken.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.