Neem contact op

APP

INOMA

Wat is een APP?

Een “app” is eigenlijk gewoon een verkorte versie van het woord “applicatie”. Het verwijst naar een stukje software dat is ontworpen om een specifieke taak uit te voeren op een smartphone, tablet of ander elektronisch apparaat.

In marketing kunnen apps worden gebruikt om allerlei verschillende doelen te bereiken. Bijvoorbeeld, een kledingwinkel kan een app hebben waarmee klanten kleding kunnen bekijken, prijzen kunnen vergelijken en direct aankopen kunnen doen vanaf hun smartphone. Dit kan handig zijn voor klanten die onderweg zijn en geen toegang hebben tot een computer.

Een ander voorbeeld is een app die wordt gebruikt voor loyaliteitsprogramma’s. Stel je voor dat je vaak naar een bepaalde koffiezaak gaat. Deze koffiezaak kan een app hebben waarop je punten kunt verdienen telkens wanneer je een kopje koffie koopt. Als je genoeg punten hebt verzameld, kun je deze inruilen voor gratis koffie of andere beloningen. Dit moedigt klanten aan om terug te blijven komen naar dezelfde koffiezaak.

Sommige bedrijven gebruiken ook apps voor marketingdoeleinden, zoals het verzenden van pushmeldingen naar gebruikers om hen op de hoogte te stellen van speciale aanbiedingen, kortingen of nieuwe producten. Dit kan helpen om de betrokkenheid van klanten te vergroten en hun loyaliteit aan het merk te versterken.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team