Neem contact op

API

INOMA

Wat is een API?

Een API, wat staat voor Application Programming Interface, is eigenlijk als een soort digitale brug die verschillende softwareprogramma’s met elkaar laat communiceren. Stel je voor dat je een app hebt die het weer voorspelt. De app haalt zijn weerinformatie van een weerwebsite. De API is als de connector tussen de app en de weerwebsite, waardoor de app de benodigde gegevens kan ophalen en deze kan tonen aan de gebruiker.

In de context van marketing kan een API worden gebruikt om verschillende systemen met elkaar te laten praten, zodat ze kunnen samenwerken en gegevens kunnen uitwisselen. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan een CRM-systeem (Customer Relationship Management) hebben waarin de informatie over zijn klanten opslaat, zoals namen, e-mailadressen en aankoopgeschiedenis. Het bedrijf kan ook een e-mailmarketingplatform gebruiken om nieuwsbrieven naar zijn klanten te sturen.

Een ander voorbeeld is een sociale media-analysetool die gebruikmaakt van de API’s van verschillende sociale mediaplatforms, zoals Facebook, Twitter en Instagram, om gegevens te verzamelen over de betrokkenheid van gebruikers, het aantal likes en shares, en andere statistieken. Op deze manier kan het bedrijf inzicht krijgen in hoe goed zijn sociale media-inhoud presteert en welke soorten berichten het meest effectief zijn in het bereiken van zijn doelgroep.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team