Neem contact op

Anker tekst

INOMA

Wat is een anker tekst?

Een anker tekst is de tekst die je ziet als je op een link klikt. Stel je voor dat je op een website bent en je ziet een stukje tekst dat eruitziet als een knop of een onderstreepte link. Als je er met je muis overheen gaat, verandert je cursor in een handje, wat aangeeft dat het klik baar is. Die tekst die je ziet is de anker tekst.

Deze tekst is belangrijk omdat het je vertelt waar de link naartoe gaat. Als je bijvoorbeeld op een website over koken bent en je ziet een link met de tekst “Bekijk onze heerlijke recepten”, dan vertelt die tekst je dat als je erop klikt, je naar een pagina gaat waar je recepten kunt vinden. Het is als een korte beschrijving van wat je kunt verwachten als je op de link klikt.

Voor marketeers is de anker tekst ook belangrijk omdat het helpt bij het optimaliseren van de vindbaarheid van hun website in zoekmachines zoals Google. Als de anchor tekst relevante zoekwoorden bevat die verband houden met de inhoud van de gelinkte pagina, kan dit helpen om de pagina hoger te laten verschijnen in zoekresultaten wanneer mensen zoeken naar die specifieke zoekwoorden.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team