Tag Manager

Tag Manager, ook wel bekend als een Tag Management System (TMS), is een tool die wordt gebruikt om het beheer en de implementatie van tags op een website te vereenvoudigen. Tags zijn stukjes code of scripts die worden gebruikt om gegevens te verzamelen, zoals het bijhouden van gebruikersinteracties, het meten van conversies, het analyseren van websiteverkeer en het uitvoeren van marketingactiviteiten.

Met een Tag Manager kunnen marketeers en websitebeheerders tags toevoegen, bewerken en verwijderen zonder directe toegang tot de websitecode. In plaats daarvan wordt een enkele Tag Manager-codefragment op de website geplaatst, en de tags worden beheerd vanuit een gebruiksvriendelijke interface, meestal via een webgebaseerd dashboard.

Enkele belangrijke voordelen van het gebruik van een Tag Manager zijn:

  1. Eenvoudiger beheer: Het beheer van tags wordt gestroomlijnd omdat het proces plaatsvindt in één centrale locatie, waardoor het makkelijker wordt om tags toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen zonder dat er aanpassingen aan de websitecode nodig zijn.
  2. Snellere implementatie: Tags kunnen snel worden geïmplementeerd zonder tussenkomst van ontwikkelaars, wat tijd bespaart en de flexibiliteit van het marketingteam vergroot.
  3. Minder kans op fouten: Met een Tag Manager kunnen tags op een gestandaardiseerde manier worden geïmplementeerd, wat de kans op fouten en conflicten tussen tags minimaliseert.
  4. Versiebeheer: De meeste Tag Managers bieden versiebeheer, waardoor je oudere versies van tags kunt bewaren en eerdere wijzigingen kunt terugdraaien als dat nodig is.
  5. Geavanceerde functies: Sommige Tag Managers bieden geavanceerde functies, zoals het instellen van regels, triggers en variabelen, waardoor je tags op dynamische wijze kunt activeren op basis van specifieke voorwaarden.

Enkele bekende Tag Management Systemen zijn Google Tag Manager, Adobe Experience Platform Launch, Tealium, en TagCommander.

Het gebruik van een Tag Manager is vooral nuttig voor bedrijven die veel verschillende tags op hun website moeten implementeren voor tracking, analyses en marketingdoeleinden. Het vereenvoudigt het beheer van tags en maakt het makkelijker om webanalyse en marketingcampagnes effectief uit te voeren.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.