Neem contact op

Ranking

INOMA

Wat is Ranking?

“Ranking” verwijst naar de positie of volgorde waarin zoekresultaten worden weergegeven in de zoekresultatenpagina (SERP) van een zoekmachine, zoals Google, Bing of Yahoo. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, toont de zoekmachine een lijst met webpagina’s die relevant zijn voor die zoekopdracht, gerangschikt op basis van hun relevantie en kwaliteit volgens het algoritme van de zoekmachine.

De webpagina’s die bovenaan de zoekresultaten verschijnen, worden beschouwd als de best gerangschikte resultaten en hebben over het algemeen meer kans om door gebruikers te worden bekeken en aangeklikt. De pagina’s die lager in de zoekresultaten verschijnen, hebben doorgaans minder zichtbaarheid en worden mogelijk minder vaak bezocht.

Het doel van zoekmachine-optimalisatie (SEO) is om de ranking van een website te verbeteren, zodat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt voor relevante zoekopdrachten. Dit wordt vaak bereikt door het optimaliseren van de inhoud, de technische structuur en andere aspecten van een website om de relevantie en kwaliteit te vergroten in de ogen van de zoekmachine-algoritmen.

Een hoge ranking in zoekresultaten kan leiden tot meer organisch verkeer naar een website, omdat gebruikers over het algemeen geneigd zijn om te klikken op de bovenste resultaten die aan hun zoekbehoeften voldoen. Het is daarom een belangrijk doel voor veel bedrijven en website-eigenaren om hun ranking in zoekmachines te verbeteren om meer online zichtbaarheid en potentiële klanten te genereren.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team