Neem contact op

Google Search Console

INOMA

Google Search Console, voorheen bekend als Google Webmaster Tools, is een gratis webdienst van Google waarmee website-eigenaren en webmasters inzicht kunnen krijgen in de prestaties van hun website in de Google-zoekresultaten en belangrijke informatie kunnen ontvangen over hoe Google hun site indexeert en weergeeft in de zoekresultaten.

Met Google Search Console kun je verschillende aspecten van jouw website beheren en optimaliseren, waaronder:

  1. Indexeringsstatus: Het biedt inzicht in welke pagina’s van jouw website zijn geïndexeerd door Google en welke pagina’s eventueel zijn uitgesloten van indexering.
  2. Zoekanalyse: Je kunt zien welke zoekopdrachten gebruikers hebben gebruikt om jouw website te vinden, evenals het klikken, vertoningen en de gemiddelde positie van jouw pagina’s in de zoekresultaten.
  3. Sitemap-indiening: Je kunt een sitemap van jouw website indienen bij Google, wat de zoekmachine helpt om jouw pagina’s efficiënter te crawlen en te indexeren.
  4. URL-inspectie: Hiermee kun je controleren hoe Google een specifieke URL op jouw website ziet, en of deze correct is geïndexeerd.
  5. Mobiele bruikbaarheid: Het biedt informatie over de mobiele bruikbaarheid van jouw website, waardoor je mogelijke problemen met de mobiele weergave kunt opsporen en oplossen.
  6. Beveiligingsproblemen: Het waarschuwt je voor beveiligingsproblemen op jouw website, zoals malware-infecties, zodat je actie kunt ondernemen om jouw site te beschermen.
  7. Prestatierapporten: Je kunt prestatierapporten bekijken om inzicht te krijgen in de laadtijd van jouw pagina’s en mogelijke optimalisatiekansen.

Google Search Console is een waardevol hulpmiddel voor website-eigenaren en marketeers om de zichtbaarheid, prestaties en zoekmachineoptimalisatie (SEO) van hun website te verbeteren. Door de gegevens en inzichten die het biedt, kun je beter begrijpen hoe jouw website presteert in de zoekresultaten en kun je gerichte acties ondernemen om de vindbaarheid en gebruikerservaring te verbeteren.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team