Neem contact op

Google Analytics 4 (GA4)

INOMA

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van het populaire webanalyseplatform van Google. Het is de opvolger van Universal Analytics (UA) en introduceert enkele belangrijke wijzigingen en verbeteringen.

Het belangrijkste kenmerk van Google Analytics 4 is de focus op gebeurtenissen en gebruikersgedrag in plaats van op paginaweergaven. In plaats van traditionele paginaweergaven en gebeurtenistracking, maakt GA4 gebruik van een gebeurtenisgedreven model waarbij gebeurtenissen als de kern van de tracking worden beschouwd. Gebeurtenissen kunnen verschillende acties omvatten, zoals paginaweergaven, klikken, videoweergaven, formulierinzendingen en meer.

GA4 maakt gebruik van een vernieuwde trackingcode, de “gtag.js”, die het eenvoudiger maakt om gebeurtenissen bij te houden en te configureren. Het vereist ook het gebruik van een nieuwe property-structuur in vergelijking met de traditionele weergaven en property’s van Universal Analytics.

Daarnaast biedt Google Analytics 4 nieuwe analysemogelijkheden, waaronder een verbeterd inzicht in gebruikersstromen, betere integratie van gegevens uit verschillende apparaten en platforms, en verbeterde rapportagemogelijkheden voor e-commerce tracking.

Google Analytics 4 is ontworpen om marketeers te helpen bij het begrijpen van het gedrag van gebruikers over verschillende kanalen en apparaten, zodat ze betere inzichten kunnen verkrijgen en hun marketingstrategieën effectiever kunnen optimaliseren.

Het is belangrijk op te merken dat GA4 een nieuwe implementatie vereist en niet rechtstreeks compatibel is met de traditionele Universal Analytics-property’s. Organisaties die overstappen naar GA4 moeten een nieuwe property maken en de nieuwe trackingcode implementeren om gebruik te kunnen maken van de functies en voordelen van Google Analytics 4.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Online branding en zichtbaarheid INOMA