Neem contact op

Afbreukrisico

INOMA

Wat is een afbreukrisico?

Afbreukrisico verwijst naar de mogelijkheid voor de klanten om iets te verliezen of negatieve gevolgen te ondervinden als ze een bepaalde aankoop doen of beslissing nemen. Dit kan variëren van financiële risico’s tot sociale risico’s of zelfs emotionele risico’s. Het afbreukrisico beïnvloedt de beslissingen die mensen nemen bij het kopen van producten of diensten, omdat ze proberen te vermijden dat ze iets verliezen of zich ongemakkelijk voelen.

Een voorbeeld van afbreukrisico is wanneer iemand aarzelt om een nieuw product te kopen omdat ze bang zijn voor negatieve reacties van anderen. Bijvoorbeeld, stel je voor dat er een nieuwe stijl van kleding in de mode is die je leuk vindt, maar die afwijkt van wat je normaal draagt. Je zou terughoudend kunnen zijn om het te kopen omdat je bang bent dat anderen je keuze belachelijk maken. Dit is een voorbeeld van sociaal afbreukrisico.

Emotioneel afbreukrisico kan optreden wanneer een persoon zich zorgen maakt over hoe een aankoop hun emoties zal beïnvloeden. Bijvoorbeeld, stel je voor dat je overweegt om een exotische sport te proberen, maar je bent bang dat je jezelf belachelijk zult maken als je faalt of gewond raakt. Dit gevoel van ongemak kan mensen ervan weerhouden om nieuwe dingen te proberen uit angst voor teleurstelling of schaamte.

In marketing is het belangrijk voor bedrijven om het afbreukrisico te begrijpen en te adresseren bij het promoten van hun producten of diensten. Dit kan onder meer het bieden van garanties, retourbeleid of gratis proefperiodes omvatten om de zorgen van klanten te verminderen. Door het afbreukrisico te minimaliseren, kunnen bedrijven het vertrouwen van klanten winnen en hen aanmoedigen om aankopen te doen.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team