Neem contact op

Adviesprijs

INOMA

Waar staat adviesprijs voor?

Adviesprijs is het bedrag dat de fabrikant suggereert dat winkels of detailhandelaren in rekening moeten brengen aan consumenten. Dit bedrag wordt als richtlijn gegeven, de winkels hebben uiteindelijk de vrijheid om de prijs van het product te bepalen.

Stel je voor dat er een nieuw model smartphone wordt gelanceerd door een bekend technologiebedrijf. De fabrikant kan een adviesprijs van $500 vaststellen voor deze smartphone. Dit betekent dat ze aanbevelen dat winkels en verkopers het toestel verkopen voor $500 aan consumenten.

Hoewel de fabrikant een adviesprijs van $500 heeft voorgesteld, kunnen winkels ervoor kiezen om het product te verkopen voor een hogere of lagere prijs. Een winkel kan bijvoorbeeld besluiten om de smartphone te verkopen voor $550, waardoor ze een hogere winstmarge behalen. Aan de andere kant kan een andere winkel ervoor kiezen om de smartphone te verkopen voor $480 om klanten aan te trekken met een lagere prijs.

In sommige gevallen kan een adviesprijs ook worden gebruikt als onderdeel van marketingstrategieën, zoals het creëren van een gevoel van exclusiviteit of schaarste rond een product. Bijvoorbeeld, als een fabrikant een beperkte oplage van een luxe horloge uitbrengt en een hoge adviesprijs vaststelt, kan dit de perceptie van exclusiviteit versterken en mensen aanmoedigen om het product te kopen vanwege de status die het met zich meebrengt.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team