XML-Sitemap

Wat is een XML-Sitemap?

Een XML-sitemap is een gestructureerd bestand in XML-indeling dat speciaal is ontworpen om zoekmachines te helpen de structuur van een website te begrijpen en de inhoud ervan efficiënt te indexeren. Het doel van een XML-sitemap is om zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo te voorzien van gedetailleerde informatie over alle pagina’s en bronnen op een website, zodat deze gemakkelijk kunnen worden gecrawld (geïndexeerd) door zoekmachines.

Belangrijke kenmerken van een XML-sitemap zijn onder meer:

  1. URL’s en Prioriteiten: In een XML-sitemap worden de URL’s van de verschillende pagina’s op de website vermeld, samen met informatie over de prioriteit van elke pagina. Deze prioriteit geeft aan welke pagina’s als belangrijker worden beschouwd dan andere.
  2. Frequentie van wijzigingen: De XML-sitemap kan aangeven hoe vaak de inhoud van elke pagina wordt gewijzigd (bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks, maandelijks, zelden, nooit). Dit helpt zoekmachines te bepalen hoe vaak ze de pagina’s moeten crawlen voor updates.
  3. Laatst gewijzigd: De sitemap kan de datum en tijd van de laatste wijziging van elke pagina op de website vermelden, zodat zoekmachines weten wanneer de inhoud is bijgewerkt.
  4. Afbeeldingen, video’s, en andere bronnen: Naast tekstuele URL’s kan een XML-sitemap ook verwijzingen bevatten naar afbeeldingen, video’s en andere media-inhoud op de website.

Het indienen van een XML-sitemap bij zoekmachines is een best practice in zoekmachine-optimalisatie (SEO). Door dit te doen, help je zoekmachines om je website grondiger te indexeren en nieuwe inhoud sneller te ontdekken, wat de zichtbaarheid van je site in zoekresultaten kan verbeteren. Veel content management systemen (CMS) en SEO-tools genereren automatisch XML-sitemaps voor websites om dit proces te vereenvoudigen.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.