Trackingcode

In de context van webanalyse, zoals Google Analytics, verwijst een trackingcode naar een stukje code dat wordt toegevoegd aan de website om het gedrag en de activiteiten van de bezoekers op de website te volgen. Een trackingcode genereert gegevens en stuurt ze terug naar bijvoorbeeld GA4 om inzicht te geven in het gedrag op een website.

De trackingcode is meestal een JavaScript-codefragment dat in de HTML van de website wordt ingevoegd. Wanneer een bezoeker de website laadt, wordt de trackingcode uitgevoerd en verzamelt het verschillende soorten gegevens, zoals:

  1. Paginaweergaves: Het aantal keren dat een specifieke pagina is bekeken.
  2. Bouncepercentage: Het percentage bezoekers dat de website verlaat zonder een andere pagina te bekijken.
  3. Gemiddelde sessieduur: De gemiddelde tijd die bezoekers op de site doorbrengen.
  4. Herkomst van het verkeer: Waar bezoekers vandaan komen, zoals zoekmachines, verwijzende websites of sociale media.
  5. Gebruikte zoekwoorden: Welke zoekwoorden bezoekers hebben gebruikt om de site te vinden.
  6. Conversies: Het aantal voltooide doelen, zoals aankopen, nieuwsbriefaanmeldingen of formulierinzendingen.

Google Analytics, een van de meest populaire webanalyse-tools, biedt een unieke trackingcode die website-eigenaren moeten installeren op elke pagina van hun website. Deze code wordt verstrekt nadat ze hun website hebben aangemeld bij Google Analytics en hun account hebben geconfigureerd.

Door het gebruik van trackingcodes kunnen website-eigenaren waardevolle inzichten krijgen in het gedrag van hun bezoekers en het prestatieniveau van hun website, wat hen helpt om hun website te optimaliseren, hun doelgroep beter te begrijpen en hun online aanwezigheid te verbeteren.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.