Neem contact op

Structured data

INOMA

Structured data verwijst naar een gestructureerd formaat voor het markeren en organiseren van informatie op webpagina’s. Het wordt gebruikt om zoekmachines en andere softwareprogramma’s te helpen begrijpen wat de inhoud van een webpagina precies betekent en welke betekenis de verschillende elementen hebben. Deze gestructureerde gegevens worden vaak weergegeven in een formaat dat “schema markup” wordt genoemd, en het helpt zoekmachines om de inhoud beter te begrijpen en rijkere zoekresultaten te creëren.

Schema markup is gebaseerd op het Schema.org-vocabulaire, dat een gemeenschappelijke taal biedt voor het beschrijven van gestructureerde gegevens over verschillende soorten inhoud, zoals artikelen, evenementen, recepten, producten, bedrijfsinformatie, reviews, en meer.

Enkele voorbeelden van gestructureerde gegevens die met schema markup kunnen worden gemarkeerd, zijn onder andere:

  1. Organisatiegegevens: Hiermee kan informatie over een bedrijf, zoals de naam, adres, telefoonnummer en openingstijden, worden gemarkeerd.
  2. Productgegevens: Hiermee kunnen details over producten, zoals naam, prijs, beschikbaarheid en beoordelingen, worden gemarkeerd.
  3. Receptgegevens: Hiermee kunnen recepten met ingrediënten, kooktijden en voedingswaarde-informatie worden gemarkeerd.
  4. Evenementgegevens: Hiermee kunnen details over evenementen, zoals datum, tijd, locatie en ticketinformatie, worden gemarkeerd.
  5. Artikelgegevens: Hiermee kunnen nieuwsartikelen, blogposts en andere inhoud worden gemarkeerd met titels, auteurs, publicatiedata, enzovoort.
  6. Reviewgegevens: Hiermee kunnen beoordelingen en sterbeoordelingen van producten, bedrijven, films, boeken en meer worden gemarkeerd.

Door gestructureerde gegevens toe te voegen aan webpagina’s kunnen zoekmachines deze gegevens effectiever interpreteren en gebruiken om rijke zoekresultaten te genereren, zoals featured snippets, knowledge panels en carrousels met afbeeldingen of video’s. Hierdoor kunnen webpagina’s meer opvallen in de zoekresultaten en gebruikers voorzien van relevante informatie zonder dat ze de website hoeven te bezoeken. Het gebruik van gestructureerde gegevens kan de zoekmachineoptimalisatie (SEO) verbeteren en de zichtbaarheid van webpagina’s vergroten.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team