Neem contact op

Sessieduur

INOMA

Sessieduur, ook bekend als de gemiddelde sessieduur, verwijst naar de hoeveelheid tijd die een gebruiker gemiddeld besteedt aan een enkele sessie op een website of app. Het meet de tijdsduur tussen het moment waarop een gebruiker de website of app betreedt en het moment waarop ze de website of app verlaten.

Sessieduur is een belangrijke statistiek omdat het inzicht geeft in de betrokkenheid en interesse van gebruikers in de inhoud en functionaliteit van een website of app. Een langere sessieduur duidt meestal op een hogere mate van interactie, verkennend gedrag en betrokkenheid.

De sessieduur kan variëren afhankelijk van het type website of app en het doel ervan. Bijvoorbeeld, voor een nieuwssite kan een korte sessieduur acceptabel zijn, aangezien gebruikers vaak een enkel artikel lezen en vervolgens de site verlaten. Aan de andere kant kan een langere sessieduur gewenst zijn voor een e-commerce website, waarbij gebruikers langer op de site blijven, door producten bladeren en aankopen doen.

Het monitoren en analyseren van sessieduur kan waardevolle inzichten opleveren voor website-eigenaren en marketeers. Het kan helpen bij het identificeren van pagina’s of secties van de website die minder betrokkenheid genereren en mogelijk optimalisatie vereisen. Het kan ook wijzen op succesvolle inhoud of functionaliteiten die gebruikers langer vasthouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat sessieduur op zichzelf geen definitieve indicator is van gebruikerstevredenheid of het succes van een website. Andere factoren, zoals conversies, doelen en de context van de website, moeten ook worden overwogen om een volledig beeld te krijgen van de prestaties en gebruikerservaring.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team