SERP-feature

Er zijn verschillende soorten SERP-features die kunnen verschijnen, afhankelijk van de aard van de zoekopdracht en de zoekmachine zelf. Enkele veelvoorkomende SERP-features zijn onder meer:

  1. Featured Snippet: Een uitgelicht fragment dat een samenvatting van een antwoord op de zoekopdracht geeft. Het wordt bovenaan de organische zoekresultaten weergegeven en bevat vaak een beknopt antwoord op de vraag.
  2. Knowledge Panel: Een paneel aan de zijkant van de zoekresultaten dat beknopte informatie toont over een beroemd persoon, bedrijf, plaats of onderwerp, vaak afkomstig van een kennisgrafiek van de zoekmachine.
  3. Local Pack: Een lijst met lokale bedrijven die verschijnt wanneer gebruikers een lokale zoekopdracht invoeren. Het bevat meestal een kaart en enkele lokale bedrijfsvermeldingen met contactgegevens en beoordelingen.
  4. Shopping-advertenties: Productadvertenties die verschijnen wanneer gebruikers zoeken naar specifieke producten om te kopen.
  5. Video Carrousel: Een carrousel met video’s die verschijnt voor video-gerelateerde zoekopdrachten, met miniaturen en titels van video’s.
  6. Afbeeldingen Carrousel: Een carrousel met afbeeldingen die verschijnt voor afbeeldingsgerelateerde zoekopdrachten, met miniaturen en bronnen van afbeeldingen.
  7. People Also Ask: Een sectie met gerelateerde vragen die verschijnt op de zoekresultatenpagina, waar gebruikers op kunnen klikken om meer antwoorden te bekijken.
  8. Recepten: Een SERP-feature die recepten toont voor voedselgerelateerde zoekopdrachten.

Deze SERP-features zijn bedoeld om gebruikers te voorzien van directe antwoorden, relevante informatie en extra context voor hun zoekopdrachten, waardoor het zoekproces efficiënter en nuttiger wordt. Voor marketeers en website-eigenaren kunnen SERP-features echter invloed hebben op de zichtbaarheid van hun organische zoekresultaten en kunnen ze proberen om te optimaliseren voor bepaalde functies om meer verkeer naar hun websites te leiden.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.