Neem contact op

Schema markup

INOMA

Schema markup is een gestructureerd formaat voor het toevoegen van gestandaardiseerde metadata aan webpagina’s. Het wordt gebruikt om zoekmachines en andere softwareprogramma’s te helpen begrijpen wat de inhoud van een webpagina precies betekent en welke betekenis de verschillende elementen hebben. Het schema markup-formaat is gebaseerd op het Schema.org-vocabulaire, dat een gemeenschappelijke taal biedt voor het beschrijven van gestructureerde gegevens over verschillende soorten inhoud.

Met schema markup kun je bepaalde delen van de inhoud van een webpagina labelen en categoriseren, zodat zoekmachines deze gegevens beter kunnen begrijpen. Deze gestructureerde gegevens worden vervolgens gebruikt om rijkere zoekresultaten te creëren, zoals featured snippets, knowledge panels, carrousels met afbeeldingen of video’s, en meer.

Het schema markup-formaat bestaat uit een reeks gestructureerde gegevenselementen, ook wel “schema.org properties” genoemd, die je kunt toevoegen aan HTML-tags op je webpagina. Elke eigenschap heeft een specifieke betekenis en context die zoekmachines helpen bij het interpreteren van de inhoud. Hierdoor kunnen zoekmachines de inhoud op een meer geavanceerde manier analyseren en verrijken.

Enkele voorbeelden van schema markup-properties zijn:

  1. “name”: Geeft de naam van een artikel, product of evenement aan.
  2. “description”: Geeft een korte beschrijving van een artikel, product of evenement.
  3. “datePublished”: Geeft de publicatiedatum van een artikel aan.
  4. “author”: Geeft de auteur van een artikel aan.
  5. “price”: Geeft de prijs van een product aan.
  6. “aggregateRating”: Geeft de gemiddelde beoordeling van een product of dienst aan.

Door schema markup te gebruiken, kunnen webpagina’s beter worden begrepen door zoekmachines en kunnen ze op een meer geavanceerde manier worden weergegeven in de zoekresultaten. Dit kan leiden tot een betere zichtbaarheid, meer klikken en een betere gebruikerservaring voor bezoekers die op zoek zijn naar relevante informatie. Schema markup is vooral nuttig voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kan helpen om jouw inhoud te onderscheiden van concurrenten in de zoekresultaten.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Online branding en zichtbaarheid INOMA