Ranking

Wat is Ranking?

“Ranking” verwijst naar de positie of volgorde waarin zoekresultaten worden weergegeven in de zoekresultatenpagina (SERP) van een zoekmachine, zoals Google, Bing of Yahoo. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, toont de zoekmachine een lijst met webpagina’s die relevant zijn voor die zoekopdracht, gerangschikt op basis van hun relevantie en kwaliteit volgens het algoritme van de zoekmachine.

De webpagina’s die bovenaan de zoekresultaten verschijnen, worden beschouwd als de best gerangschikte resultaten en hebben over het algemeen meer kans om door gebruikers te worden bekeken en aangeklikt. De pagina’s die lager in de zoekresultaten verschijnen, hebben doorgaans minder zichtbaarheid en worden mogelijk minder vaak bezocht.

Het doel van zoekmachine-optimalisatie (SEO) is om de ranking van een website te verbeteren, zodat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt voor relevante zoekopdrachten. Dit wordt vaak bereikt door het optimaliseren van de inhoud, de technische structuur en andere aspecten van een website om de relevantie en kwaliteit te vergroten in de ogen van de zoekmachine-algoritmen.

Een hoge ranking in zoekresultaten kan leiden tot meer organisch verkeer naar een website, omdat gebruikers over het algemeen geneigd zijn om te klikken op de bovenste resultaten die aan hun zoekbehoeften voldoen. Het is daarom een belangrijk doel voor veel bedrijven en website-eigenaren om hun ranking in zoekmachines te verbeteren om meer online zichtbaarheid en potentiële klanten te genereren.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.