Neem contact op

Crawlen

INOMA

Crawlen, ook wel webcrawling of spidering genoemd, verwijst naar het geautomatiseerde proces waarbij zoekmachines zoals Google, Bing, en andere webrobots (ook wel spiders of crawlers genoemd) websites doorzoeken en de inhoud van webpagina’s analyseren om ze toe te voegen aan hun index.

Het crawlen is het eerste deel van het proces dat zoekmachines uitvoeren om hun zoekresultaten bij te werken en te onderhouden. Tijdens het crawlen volgen de webcrawlers de links op webpagina’s en indexeren de inhoud van die pagina’s, zoals tekst, afbeeldingen, video’s en andere bronnen. Ze doorlopen een keten van links, van de ene pagina naar de andere, en zoeken zo door het hele web om nieuwe en bijgewerkte inhoud te ontdekken.

Het doel van crawlen is om de inhoud van websites te begrijpen en te indexeren, zodat zoekmachines relevante en up-to-date resultaten kunnen bieden aan gebruikers wanneer ze een zoekopdracht uitvoeren. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, raadpleegt de zoekmachine zijn index om de meest relevante webpagina’s te vinden en presenteert deze in de zoekresultaten.

Webcrawlers van zoekmachines proberen efficiënt te zijn en respecteren de regels die websites stellen met betrekking tot crawlen door middel van het “robots.txt” bestand, dat aangeeft welke delen van een website al dan niet mogen worden gecrawld. Daarnaast houden zoekmachines ook rekening met de laadsnelheid en de algehele gezondheid van websites om de gebruikerservaring te verbeteren.

In het kort is crawlen het proces waarbij zoekmachines het internet doorzoeken om webpagina’s te ontdekken, te indexeren en te begrijpen, zodat ze relevante resultaten kunnen bieden aan mensen die op zoek zijn naar informatie.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team