Neem contact op

B – Merk

INOMA

Wat betekent de term b-merk in de context van marketing?

Een b-merk is een term die wordt gebruikt om een merk te beschrijven dat minder bekend of is dan een a-merk. In de marketingwereld worden a-merken vaak geassocieerd met kwaliteit, status en hogere prijzen, terwijl b-merken over het algemeen minder bekend zijn en worden gezien als meer betaalbaar, maar mogelijk van lagere kwaliteit.

Bijvoorbeeld, in een supermarkt zou een a-merk ontbijtgranen kunnen zijn waar veel reclame voor wordt gemaakt en waar mensen vertrouwd mee zijn vanwege de goede kwaliteit. Daarentegen wordt een ander merk ontbijtgranen, dat minder bekend is en vaak goedkoper, beschouwd als een b-merk.

Een typisch voorbeeld van een b-merk is het huismerk van een supermarkt, dat doorgaans goedkoper is dan a-merken maar niet dezelfde bekendheid geniet.

Hoewel b-merken minder bekend zijn dan a-merken, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat ze van mindere kwaliteit zijn. Sommige consumenten geven de voorkeur aan b-merken vanwege de lagere prijs, terwijl anderen de voorkeur geven aan a-merken vanwege de reputatie en verwachte kwaliteit.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team