B- locatie

Wat is een b-locatie in marketing?

Een b-locatie in marketing een commerciële locatie die minder gunstig is gelegen dan een a-locatie. Deze term wordt voornamelijk gebruikt in de context van detailhandel en vastgoed, waarbij de waarde en aantrekkelijkheid van verschillende locaties worden beoordeeld op basis van factoren zoals zichtbaarheid, bereikbaarheid en verkeersstromen.

Een b-locatie wordt typisch gekenmerkt door minder verkeer en zichtbaarheid dan een a-locatie, wat kan resulteren in lagere omzetten voor bedrijven die zich op deze locaties bevinden. Voorbeelden van b-locaties zijn winkelpanden aan de rand van een winkelcentrum, op secundaire straten of op minder prominente plekken binnen een winkelgebied.

Hoewel bedrijven die zich op b-locaties vestigen vaak kunnen profiteren van lagere huurprijzen in vergelijking met a-locaties, moeten ze zich bewust zijn van de uitdagingen die gepaard gaan met een minder gunstige locatie. Het aantrekken van klanten kan moeilijker zijn en vereist vaak extra inspanningen en strategieën, zoals gerichte marketingcampagnes, unieke productaanbiedingen of aantrekkelijke etalages.

Bedrijven kunnen nog steeds succesvol zijn op b-locaties door zich te richten op het leveren van waarde aan klanten en het creëren van een aantrekkelijke winkelervaring. Door een doordachte aanpak en een goed begrip van de lokale marktomstandigheden kunnen bedrijven op b-locaties nog steeds groeien en bloeien.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.