Neem contact op

Algemene verordening gegevensbescherming

INOMA

Wat is algemene verordening gegevensbescherming?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese wet die regels vaststelt met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens en het beschermen van de privacy van jouw als persoon. Deze wet legt strikte richtlijnen op aan organisaties met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonlijke gegevens van consumenten.

In de praktijk betekent dit dat organisaties, inclusief marketingbedrijven, moeten voldoen aan bepaalde voorschriften om de privacy van individuen te waarborgen. Bijvoorbeeld, bij het verzamelen van persoonsgegevens zoals namen, adressen of e-mailadressen, moeten organisaties duidelijke toestemming verkrijgen van de betrokkenen. Ze moeten ook transparant zijn over hoe deze gegevens worden gebruikt en moeten adequate beveiligingsmaatregelen implementeren om de gegevens te beschermen tegen verlies, diefstal of ongeoorloofde toegang.

Voor marketeers betekent naleving van de AVG dat ze zorgvuldig moeten omgaan met de gegevens die ze verzamelen en gebruiken voor marketingcampagnes. Ze moeten ervoor zorgen dat ze alleen relevante gegevens verzamelen die nodig zijn voor specifieke marketingdoeleinden, en dat ze deze gegevens niet langer bewaren dan nodig is. Bovendien moeten ze ervoor zorgen dat alle marketingcommunicatie voldoet aan de vereisten van de AVG, zoals het bieden van opties voor gegevensbeheer en het respecteren van de privacyvoorkeuren van individuen.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team