Advertentienetwerk

Wat is een advertentienetwerk?

Een advertentienetwerk is een platform dat adverteerders en uitgevers samenbrengt om advertentieruimte te kopen en verkopen. Het is een geautomatiseerd systeem waarin adverteerders hun advertenties kunnen plaatsen en uitgevers hun advertentieruimte kunnen aanbieden. Dit stelt adverteerders in staat om hun boodschappen aan een breed publiek te tonen, terwijl uitgevers inkomsten genereren door advertenties op hun platforms weer te geven.

Je meldt je aan bij een advertentienetwerk, zoals Google Ads of Facebook Ads. Vervolgens stel je je advertentie in met specifieke targetingcriteria, zoals leeftijd, locatie en interesses van je doelgroep. Je biedt ook op de kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM) die je bereid bent te betalen.

Aan de andere kant zijn er uitgevers, zoals websites en mobiele apps, die advertentieruimte beschikbaar hebben om te verkopen. Ze sluiten zich ook aan bij hetzelfde advertentienetwerk en bieden hun advertentieruimte aan. Dit kan bijvoorbeeld een banneradvertentie op een nieuwssite zijn of een videoreclame in een spelletjesapp.

Wanneer iemand een website bezoekt of een app gebruikt waar advertenties worden weergegeven, wordt er een veiling gestart door het advertentienetwerk. Het systeem vergelijkt de biedingen van adverteerders die gericht zijn op de kenmerken van die specifieke bezoeker (zoals locatie, interesses, enzovoort). De advertentie van de hoogstbiedende adverteerder wordt vervolgens getoond aan de bezoeker.

Voor uitgevers biedt het advertentienetwerk een eenvoudige manier om hun advertentieruimte te monitoren, terwijl adverteerders toegang krijgen tot een groot netwerk van websites en apps om hun advertenties te tonen. Dit zorgt voor een efficiëntere en effectievere manier van adverteren, waarbij advertenties worden weergegeven aan relevante doelgroepen op het juiste moment.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.