Neem contact op

Additionele vraag

INOMA

Wat is een additionele vraag?

Een “additionele vraag” is een term die in de marketing wordt gebruikt om te verwijzen naar een extra vraag die wordt gesteld aan consumenten, vaak als onderdeel van een enquête of onderzoek. Deze vraag wordt toegevoegd aan de hoofdvragen om meer specifieke informatie te verkrijgen of om dieper in te gaan op bepaalde aspecten van het onderwerp.

Stel je voor dat je een bedrijf hebt dat kleding verkoopt en je wilt begrijpen waarom sommige klanten jouw nieuwe collectie niet hebben gekocht. Je besluit een enquête te houden om feedback te verzamelen. De hoofdvraag kan zijn: “Heb je de nieuwe collectie kleding van ons bedrijf gekocht?” Als het antwoord “nee” is, kun je een additionele vraag toevoegen, zoals: “Wat waren de redenen waarom je onze nieuwe collectie kleding niet hebt gekocht?”

Deze additionele vraag kan waardevolle inzichten opleveren over mogelijke redenen voor het gebrek aan aankopen, zoals hoge prijzen, ontevredenheid over beschikbare maten of kleuren, of gebrek aan interesse in de stijlen. Door deze informatie te verzamelen, kan het bedrijf gerichter reageren en mogelijke verbeteringen aanbrengen om de verkoop te stimuleren.

Een ander voorbeeld van een additionele vraag is wanneer een restaurant klanten vraagt naar hun tevredenheid over een maaltijd. De hoofdvraag kan zijn: “Bent u tevreden met uw maaltijd?” Als het antwoord “nee” is, kan een additionele vraag zijn: “Wat was er specifiek ontevreden stellend aan uw maaltijd?”

Door deze additionele vraag toe te voegen, kan het restaurant te weten komen of er bijvoorbeeld problemen waren met de smaak, de presentatie, de portiegrootte of de service. Op basis van deze feedback kan het restaurant verbeteringen aanbrengen om de algehele klanttevredenheid te verhogen.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team