Actieradius

Andere benaming: Bereik, Reikwijdte en impactgebied

Wat is Actieradius?

In marketing verwijst de term “actieradius” naar het bereik dat een bepaalde actie of campagne heeft. Het gaat erom hoe ver de boodschap van een bedrijf kan reiken. Stel je voor dat je een winkel hebt waar je zelfgemaakte sieraden verkoopt. Als je besluit een advertentie te plaatsen in een lokaal tijdschrift, is de actieradius van die advertentie de afstand waarbinnen mensen het tijdschrift kunnen lezen en jouw winkel kunnen bezoeken.

De actieradius kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het gekozen marketingkanaal, het budget dat beschikbaar is voor de campagne, en de demografische kenmerken van het doelpubliek. Laten we deze factoren eens bekijken aan de hand van enkele voorbeelden.

Stel je voor dat een nieuw fastfoodrestaurant net zijn deuren heeft geopend in een stad. Om klanten aan te trekken, besluiten ze om flyers te verspreiden in de omliggende wijken. De actieradius van deze flyer-campagne wordt bepaald door hoever de bezorgers kunnen gaan om de flyers uit te delen. Als het budget van het restaurant beperkt is, kunnen ze ervoor kiezen om alleen de nabijgelegen wijken te targeten. Hierdoor is hun actieradius beperkt tot die specifieke gebieden. Een ander voorbeeld is een online advertentiecampagne voor een nieuw videospel. Het bedrijf kan ervoor kiezen om de advertenties te tonen aan mensen die al interesse hebben getoond in vergelijkbare spellen of die behoren tot een bepaalde leeftijdsgroep. De actieradius van deze campagne wordt beïnvloed door de demografische targetingcriteria die het bedrijf heeft ingesteld.

Als het spel bijvoorbeeld vooral populair is bij tieners, zal de actieradius van de advertenties zich voornamelijk uitstrekken tot die leeftijdsgroep.

Het is belangrijk voor marketeers om de actieradius van hun campagnes te begrijpen, dit helpt hen om realistische verwachtingen te hebben over wie ze zullen bereiken en hoe effectief hun boodschap zal zijn. Door rekening te houden met factoren zoals het gekozen marketingkanaal, het beschikbare budget en de demografische kenmerken van het doelpubliek, kunnen marketeers strategieën ontwikkelen die de grootste impact hebben binnen hun actieradius.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.