Neem contact op

Design thinking

INOMA

Wat houdt de design thinking methode in?

Design thinking is een benadering waarbij creativiteit en mensgericht denken centraal staan ​​bij het oplossen van problemen en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Het draait allemaal om het begrijpen van de behoeften en emoties van mensen en het vinden van manieren om hierop in te spelen door middel van goed doordachte ontwerpen en strategieën.

Een moment waarop je design thinking kan inzetten is het ontwerpen van een nieuwe website voor een bedrijf. In plaats van simpelweg een website te bouwen op basis van wat de eigenaren van het bedrijf denken dat er goed uitziet, zou je eerst de gebruikerservaring centraal stellen. Je zou onderzoeken wat de doelgroep zoekt, hoe ze navigeren op websites, welke informatie ze nodig hebben en wat hen aanspreekt.

Met deze inzichten zou je vervolgens een website ontwerpen die gemakkelijk te gebruiken is, informatief, en aantrekkelijk voor de doelgroep. Je zou prototypes maken, gebruiksvriendelijkheidstests uitvoeren en feedback verzamelen om de website continu te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de gebruikers.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team