Apenstaartje

Wat is een apenstaartje?

Een apenstaartje, ook wel bekend als het “@” symbool, wordt gebruikt in verschillende contexten, voornamelijk in digitale communicatie. Het ziet eruit als een kleine letter “a” met een cirkel eromheen. Hoewel het symbool al lang bestaat, is het de afgelopen decennia vooral bekend geworden door het gebruik ervan in e-mailadressen en sociale media.

Stel je voor dat je een e-mail wilt sturen naar een vriend om hem uit te nodigen voor je verjaardagsfeestje. Je vriend’s e-mailadres is bijvoorbeeld “janedoe@gmail.com”. Het apenstaartje is het symbool dat je gebruikt om aan te geven dat het e-mailadres van je vriend begint na dit teken. Dus in dit geval zou je vriend’s e-mailadres volledig zijn: “janedoe@gmail.com”.

Naast e-mailadressen wordt het apenstaartje ook veel gebruikt in sociale media gebruikersnamen. Stel je voor dat je een account op Instagram wilt maken en je gebruikersnaam is “johndoe”. Als “johndoe” al bezet is, zou je bijvoorbeeld “johndoe@example.com” kunnen proberen. In dit geval wordt het apenstaartje gebruikt om aan te geven dat het gedeelte na dit symbool een e-mailadres is, maar het wordt ook gewoon als onderdeel van de gebruikersnaam beschouwd.

Het apenstaartje kent zijn oorsprong in het domein van de typografie, maar heeft een unieke en veelzijdige rol gekregen in de moderne digitale communicatie. Het wordt vaak gebruikt om connectiviteit aan te duiden, zoals tussen een persoon en hun e-mailadres of sociale media-account. Het is een symbool dat wereldwijd herkenbaar is geworden als een essentieel onderdeel van onze online interacties.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.