Neem contact op

E-mailhandtekening

INOMA

Een e-mailhandtekening, ook wel een e-mailonderschrift genoemd, is een blok tekst of afbeelding dat aan het einde van een e-mailbericht wordt toegevoegd. Het wordt gebruikt om de afzender van de e-mail te identificeren en belangrijke contactinformatie of andere relevante details te verstrekken.

Een e-mailhandtekening kan verschillende elementen bevatten, zoals:

  1. Naam en functie: De naam van de afzender en de positie of functie die hij of zij bekleedt binnen een organisatie.
  2. Contactgegevens: Dit omvat meestal het e-mailadres van de afzender, telefoonnummer, adres van het bedrijf en eventuele andere relevante contactinformatie.
  3. Bedrijfslogo: Een logo van het bedrijf of organisatie waartoe de afzender behoort, kan worden opgenomen om merkherkenning te bevorderen.
  4. Website en sociale mediaprofielen: Links naar de website van het bedrijf of naar relevante sociale mediaprofielen van de afzender kunnen worden opgenomen, zodat de ontvanger meer informatie kan vinden of contact kan opnemen via andere kanalen.
  5. Juridische disclaimers: In sommige gevallen kan een e-mailhandtekening juridische disclaimers bevatten, zoals vertrouwelijkheidsclausules, aansprakelijkheidsbeperkingen of andere wettelijke verklaringen die relevant zijn voor de inhoud van de e-mail.

Een e-mailhandtekening biedt een professionele uitstraling aan een e-mailbericht en maakt het gemakkelijk voor ontvangers om contact op te nemen met de afzender of meer informatie over het bedrijf te verkrijgen. Het is ook een gelegenheid om het merk van het bedrijf te versterken en een consistente indruk achter te laten bij de ontvangers van de e-mails. Veel e-mailclients bieden de mogelijkheid om een e-mailhandtekening in te stellen die automatisch aan elk verzonden bericht wordt toegevoegd.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Online branding en zichtbaarheid INOMA