Magento

Magento is een krachtig open-source e-commerceplatform dat wordt gebruikt voor het bouwen en beheren van online winkels en webshops. Het werd in 2008 gelanceerd door Varien Inc. en heeft zich snel ontwikkeld tot een van de meest populaire e-commerceoplossingen ter wereld.

Enkele belangrijke kenmerken van Magento zijn:

  1. Open-source: Magento is gebaseerd op open-source technologie, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is en gebruikers het kunnen aanpassen en uitbreiden volgens hun behoeften.
  2. Flexibele aanpasbaarheid: Magento biedt een hoge mate van aanpasbaarheid en flexibiliteit, waardoor gebruikers volledige controle hebben over het ontwerp, de functionaliteit en de inhoud van hun webshop.
  3. Schaalbaarheid: Het platform is geschikt voor zowel kleine webwinkels als grote e-commercebedrijven met een uitgebreid assortiment.
  4. Uitgebreide functies: Magento wordt geleverd met een breed scala aan functies, zoals productbeheer, klantbeheer, orderbeheer, marketingtools, rapportage, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en meer.
  5. Multi-store mogelijkheden: Met Magento kunnen gebruikers meerdere webshops beheren vanuit één beheerderspaneel, ideaal voor bedrijven met meerdere merken of internationale aanwezigheid.
  6. Grote community: Magento heeft een actieve gebruikersgemeenschap die regelmatig bijdraagt aan de ontwikkeling, updates en ondersteuning van het platform.
  7. Marktplaats voor extensies: Magento heeft een grote marktplaats met duizenden extensies en modules die extra functionaliteit toevoegen aan de webshop.

Magento wordt vaak geprezen om zijn uitgebreide mogelijkheden en aanpasbaarheid, maar het vereist wel technische expertise om het volledige potentieel te benutten. Het is een populaire keuze voor middelgrote tot grote e-commercebedrijven die op zoek zijn naar een robuust platform om hun online winkels te beheren en te laten groeien.

Het is belangrijk op te merken dat er twee versies van Magento zijn: Magento Open Source (voorheen Magento Community Edition) en Magento Commerce (voorheen Magento Enterprise Edition). Magento Open Source is gratis te downloaden en te gebruiken, terwijl Magento Commerce een betaalde versie is die extra functies en ondersteuning biedt.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.