iDeal

iDEAL is een online betaalmethode in Nederland die het mogelijk maakt om veilig en direct online aankopen te betalen via internetbankieren. Het werd in 2005 gelanceerd als een gezamenlijk initiatief van verschillende Nederlandse banken en is sindsdien een van de meest gebruikte betaalmethoden in het land geworden.

Hoe werkt iDEAL?

  1. Keuze: Wanneer een consument online een aankoop wil doen bij een webwinkel of een dienst wil betalen, wordt iDEAL vaak als een van de betaalopties aangeboden.
  2. Selectie van de bank: De klant kiest vervolgens zijn of haar bank uit een lijst met deelnemende banken, zoals ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS Bank, enz.
  3. Internetbankieren: De klant wordt doorgestuurd naar de internetbankieromgeving van zijn of haar bank, waar de betaling wordt afgerond.
  4. Betaling: In de bankomgeving geeft de klant toestemming voor de betaling en vult eventueel een unieke verificatiecode in om de transactie te bevestigen.
  5. Bevestiging: Na de succesvolle betaling ontvangt de klant een bevestiging van de transactie en wordt de betaling direct van zijn of haar bankrekening afgeschreven.

Voordelen van iDEAL:

  1. Veiligheid: iDEAL maakt gebruik van de beveiligde internetbankieromgeving van de banken, waardoor het een veilige betaalmethode is.
  2. Directe betaling: De betaling vindt in realtime plaats, waardoor bestellingen snel kunnen worden verwerkt en geleverd.
  3. Breed geaccepteerd: iDEAL wordt door de meeste Nederlandse webwinkels en online dienstverleners geaccepteerd, waardoor het een vertrouwde betaalmethode is voor veel consumenten.
  4. Geen extra kosten: Voor consumenten is het gebruik van iDEAL meestal gratis, omdat de meeste webwinkels de kosten voor iDEAL-betalingen zelf dragen.

iDEAL wordt voornamelijk gebruikt voor online winkelen, het betalen van rekeningen, het doneren aan goede doelen en andere online transacties waarbij directe betalingen gewenst zijn. Het heeft bijgedragen aan het vergemakkelijken van e-commerce in Nederland en is een essentieel onderdeel geworden van de Nederlandse betalingscultuur.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.