Neem contact op

Google shopping

INOMA

Google Shopping is een productvergelijkingsplatform van Google waarmee gebruikers producten kunnen zoeken, vergelijken en kopen van verschillende online retailers. Het toont productadvertenties met afbeeldingen, prijzen, merken, beoordelingen en andere relevante informatie in de zoekresultaten van Google.

Wanneer gebruikers zoeken naar een product op Google, kunnen ze bovenaan de zoekresultaten een carrousel of lijst met relevante productvermeldingen zien, die vaak vergezeld gaan van afbeeldingen en prijzen. Door op een van deze productvermeldingen te klikken, worden gebruikers doorgestuurd naar de website van de online retailer waar ze het product kunnen kopen.

Google Shopping is gebaseerd op het Google Merchant Center, waar online retailers hun productgegevens kunnen uploaden en beheren. Het stelt adverteerders in staat om hun producten te presenteren aan potentiële klanten die op zoek zijn naar specifieke items, waardoor het een effectieve manier is om producten te promoten en het bereik van de online winkel te vergroten.

Voor zowel consumenten als verkopers biedt Google Shopping een handige en eenvoudige manier om producten te vergelijken en te ontdekken, waardoor het online winkelen gemakkelijker en efficiënter wordt.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team