Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een gratis webdienst van Microsoft, vergelijkbaar met Google Search Console, waarmee website-eigenaren en webmasters inzicht krijgen in de prestaties van hun website in de Bing-zoekresultaten. Het stelt gebruikers in staat om hun websites te beheren en te optimaliseren voor de Bing-zoekmachine.

Met Bing Webmaster Tools kun je verschillende aspecten van jouw website beheren en analyseren, waaronder:

  1. Indexeringsstatus: Het biedt inzicht in welke pagina’s van jouw website zijn geïndexeerd door Bing en welke pagina’s mogelijk zijn uitgesloten van indexering.
  2. Zoekverkeer: Je kunt zien welke zoekopdrachten gebruikers hebben gebruikt om jouw website te vinden via Bing en hoe vaak jouw website in de zoekresultaten wordt weergegeven en wordt aangeklikt.
  3. Sitemaps: Je kunt een sitemap van jouw website indienen bij Bing, wat helpt om jouw pagina’s efficiënter te crawlen en te indexeren.
  4. Inbound links: Bing Webmaster Tools biedt informatie over de externe links die naar jouw website verwijzen. Het helpt je inzicht te krijgen in het linkprofiel van jouw site.
  5. Zoekwoordenonderzoek: Het biedt hulpmiddelen om zoekwoordenonderzoek uit te voeren, zodat je beter kunt begrijpen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website en jouw doelgroep.
  6. Crawl-gegevens: Je kunt gegevens bekijken over hoe Bing jouw website crawlt, inclusief fouten en waarschuwingen.
  7. Beveiligingsrapporten: Bing Webmaster Tools biedt beveiligingsrapporten om je te waarschuwen voor mogelijke beveiligingsproblemen op jouw website.

Net als Google Search Console is Bing Webmaster Tools een waardevol hulpmiddel voor website-eigenaren en marketeers om de prestaties en vindbaarheid van hun website in de Bing-zoekresultaten te verbeteren. Door de gegevens en inzichten die het biedt, kun je gerichte acties ondernemen om de zichtbaarheid en gebruikerservaring van jouw website te optimaliseren voor Bing-gebruikers.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.