Sessie engagement

Sessie engagement verwijst naar de mate waarin een gebruiker betrokken is bij een sessie op een website. Het meet de interactie en de activiteit van een gebruiker tijdens een specifieke sessie, inclusief de duur van de sessie, het aantal pagina’s dat wordt bezocht, de interacties met inhoud (zoals klikken, scrollen, video’s bekijken, formulieren invullen) en andere relevante factoren die de betrokkenheid van de gebruiker aangeven.

Sessie engagement is belangrijk omdat het inzicht geeft in hoe boeiend en waardevol de website-ervaring is voor gebruikers. Een hogere sessie-engagement suggereert dat gebruikers geïnteresseerd zijn in de inhoud en actief interageren met de website. Dit kan duiden op een positieve gebruikerservaring en kan leiden tot langere sessieduur, hogere conversies en een betere algehele prestatie van de website.

Verschillende statistieken en metingen worden vaak gebruikt om sessie engagement te beoordelen, waaronder:

  1. Gemiddelde sessieduur: De gemiddelde tijd die gebruikers besteden aan een sessie op de website. Een langere gemiddelde sessieduur duidt meestal op hogere betrokkenheid.
  2. Paginaweergaven per sessie: Het aantal pagina’s dat een gebruiker bekijkt tijdens een sessie. Een hoger aantal paginaweergaven per sessie kan wijzen op actieve verkenning en betrokkenheid.
  3. Scroll-diepte: Het percentage van de pagina dat een gebruiker heeft gescrold. Een diepere scroll-diepte geeft aan dat gebruikers meer van de inhoud bekijken en betrokken zijn bij wat er op de pagina staat.
  4. Interacties met elementen: Het aantal interacties van gebruikers met elementen op de website, zoals het klikken op links, het bekijken van video’s, het invullen van formulieren, enzovoort.

Door het monitoren en analyseren van sessie engagement kunnen website-eigenaren en marketeers inzicht krijgen in hoe goed hun website presteert in termen van gebruikersbetrokkenheid en interactiviteit. Met deze inzichten kunnen ze de gebruikerservaring optimaliseren, relevante en boeiende inhoud bieden, de navigatie verbeteren en conversiepaden stroomlijnen om de sessie-engagement te verhogen en uiteindelijk de gewenste doelen te bereiken.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.